KÜTAHYA / SİMAV - Yaykın Ortaokulu

May

Ramazan ayının tüm güzelliklerinden faydalanmak isteyen değerli öğrencilerimiz,kendi aralarında mukabele yapmak istediler.Konuyu ilettikleri müdürümüz Yaşar SELVİTOPU da öğrencilerimizin isteğini onaylayarak kendisi de böyle güzel bir ortamın içinde bulunmayı istedi.Ders saatleri dışında (öğle arası) gerçekleştirdiğimiz mukabele öğrencilerin çok hoşuna gitti.

May

TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI SERGİMİZİN AÇILIŞINI ŞUBE MÜDÜRÜMÜZ SAYIN HASAN ATALAY´IN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRDİK.SERGİ ÖNCESİNDE ÖĞRENCİLERİMİZ FOLKLOR GÖSTERİLERİ VE  DİĞER SUNULARIYLA DEĞERLİ İZLEYİCİLERİMİZE GÜZEL ANLAR YAŞATTILAR.ARDINDAN AÇILIŞLA SERGİMİZİN TANITIMINA GEÇTİK.DANIŞMAN ÖĞRETMENLERİMİZİN EŞLİĞİNDE ÖĞRENCİLERİMİZİN HAZIRLADIĞI PROJELER SIRASIYLA GELEN MİSAFİRLERİMİZE TANITILDI. ÇALIŞMALARDA EMEĞİ GEÇEN TÜM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ ARKADAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ.

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılışının 98.yıl dönümünü kutladığımız bu güzel günde öğrencilerimiz hazırladıkları sunumları sergilediler.Birbirinden eğlenceli gösterilerle hem eğlendiler hem de değerleri velilerimize mutlu anlar yaşattılar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün çocuklara armağan ettiği bu bayramı öğretmenlerimiz öğrencilerimiz ve velilerimizle kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Nis

8.Sınıf öğrencilerimizle Ortaöğretim Kurumlarını tanıma gezimize çıktık. Daha çok meslek lisesi ağırlıklı olan gezimizde öğrencilerimiz hem eğlendi hem de seneye gitmek istedikleri okulları daha iyi tanıma fırsatı buldular.Merak ettikleri soruları rehber öğretmenlerine soran öğrencilerimiz okullar hakkında daha çok bilgi sahibi oldu.Umarız her biri birbirinden değerli 15 öğrencimiz ideallerindeki okullara giderek hedeflerine ulaşırlar.

Nis

4 Nisan 2018 tarihinde Akdağ İlkokulu´nda düzenlenen mangala turnuvasına katıldık. 2017 yılında  derece ettiğimiz gibi bu senede öğrencilerimiz gururumuz oldular.

Ortaokullarda;

Erkeklerde BAYRAM CAN ALTINKAYA 3.LÜK ELDE ETTİ.

Kızlarda HAMİDE NUR YÜKSEL 4.LÜK ELDE ETTİ.

İlkokullarda

Kızlarda  AZİME ALTINKAYA 1.LİK ELDE ETTİ.

Erkeklerde AHMET CAN ÇETİN 2.LİK ELDE ETTİ.

Tüm öğrencilerimizi gönülden kutlar başarılarının devamını dileriz..

Mrt

Doğayla daha fazla iç içe, daha barışık ve doğal olayların daha çok farkında bir yaşamı benimseyen atalarımız, güneşin batışını doğuşunu kar yağmasını çeşitli geleneksel kültür unsurlarıyla karşılamışlardır. Daha doğrusu her halk kendi kültürel yaşamı içersinde bir doğal olayı şenliğe dönüştürerek geleneksel hale getirmiştir. Nevruz ise daha büyük anlamlar taşıyan bir şenliği ifade eder. Hem düşsel, hem de katı gerçekçi bir anlamın kültürüdür Nevruz. Çünkü 21 Mart günü, Güneş etrafında dönen bütün gezegenlerin yörüngelerinde başlangıç noktalarına geldikleri, gece ve gündüzün eşitlendiği, bütün kültürlerde soğuk, kötü ve zorlu olarak kabul edilen “kış”ın bitip, “yaz”ın başladığı, doğanın uyandığı, üremenin ve üretmenin başladığı tarihtir.

Mrt

3 Nisan 2018 tarihinde Akdağ İlkokulu´nda yapılacak MANGALA TURNUVASI´na okulumuzdan katılacak  öğrencileri belirlemek amacıyla seçmeler yaptık.

İLKOKULLARDA  kızlarda 1.Azime ALTINKAYA 2.Ünzile Nur KARAÇAM ,erkeklerde 1.Ahmet Can ÇETİN 2.Bilal ÖZKAN

ORTAOKULLARDA kızlarda 1. Hamide Nur YÜKSEL 2.Eminenur KARAKOYUN, erkeklerde 1. Bayram Can ALTINKAYA 2.Ali YILDIRIM

Turnuvalara gitmeye hak kazanmıştır.Öğrencilerimize katılacakları turnuvada başarılar diliyoruz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi´nin dünya harp tarihinde de çok önemli bir yeri var! Çanakkale şehitlerinin yazdığı destanla büyük bir zafere imza atıldı. Metrekareye 6 bin merminin düştüğü ve 6 milyonda bir ihtimal olan mermilerin havada çarpıştığı bu destan unutulmayacak, Çanakkale Türküleri büyük destanı asırlar boyu hafızalarda diri tutacak. Kimse unutmasın ki Çanakkale geçilmez!

Mrt

İstiklal Marşı´mızın kabulünün 97.yıl dönümünde Mehmet Akif ERSOY´u  saygı ve sevgiyle anıyoruz.Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın.

Mrt

Yaykın Köyü´nde  açılan okuma yazma kursunu İlçe Kaymakamımız Türker Çağatay HALİM, eşleri Esin HALİM hanımefendi, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet YAVUZ ve Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Halil AKTAY ziyaret ettiler.

Şbt

Okulumuza katkıları çok olan iki değerli öğretmenimiz Seyfi KAYA ve Melih Sezer´i mutlu günlerinde küçük hediyelerimizle yanlız bırakmadık.Yeni evlenen Seyfi KAYA öğretmenimize mutluluklar diler ve bebeği doğan Melih SEZER öğretmenlerimize gözün aydın  diyoruz.

Şbt

Yaykın ilk ve ortaokul öğrencileri, 20/02/2018 tarihinde Afrin´deki "Zeytin Dalı Harekatı"na katılan askerlerimiz için ellerini  semaya açarak hep birlikte dua ettiler.Allah askerlerimizin ve ülkemizin  yar ve yardımcısı olsun.

Ock

Simav Yaykın beldesi Eğitim Kültür ve Dayanışma Başkanı Abdullah Aktaş okulumuzu ziyaret etti.Her zaman destekleriyle yanımızda olan derneğimize ve saygıdeğer  başkanımıza teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.

Ara

Okulumuz öğretmenleri ile 16Aralık 2017 Cumartesi günü Denizli iline gezi düzenlendi.Gezide Antik Kent Hierapolis,Pamukkale Travertenleri ,Bağbaşı Yaylası,Teleferik ve Bayramyeri mevkileri gezildi.