KÜTAHYA / SİMAV - Yaykın Ortaokulu

Ock

Simav Yaykın beldesi Eğitim Kültür ve Dayanışma Başkanı Abdullah Aktaş okulumuzu ziyaret etti.Her zaman destekleriyle yanımızda olan derneğimize ve saygıdeğer  başkanımıza teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.

Ara

Okulumuz öğretmenleri ile 16Aralık 2017 Cumartesi günü Denizli iline gezi düzenlendi.Gezide Antik Kent Hierapolis,Pamukkale Travertenleri ,Bağbaşı Yaylası,Teleferik ve Bayramyeri mevkileri gezildi.

Ara

KÜTAHYA´DAN OKULUMUZU ZİYARETE GELEN SAĞLIK EKİPLERİ ÖĞRENCİLERİMİZE BEDEN TEMİZLİĞİ,HİJYEN,ÇEVRE TEMİZLİĞİ GİBİ KONULARDA ÇOK YARARLI BİLGİLER VERDİLER.ÇOCUKLARIMIZA SEYRETTİRDİKLERİ TEMİZLİK İLE İLGİLİ ANİMASYONLARLA EL,YÜZ VE VÜCUT TEMİZLİĞİNİN NASIL OLMASI GEREKTİĞİNİ GÖRSEL İŞİTSEL BİR DİLLE ANLATTILAR.ÇOCUKLARIMIZ İÇİN GELEN EKİBİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ara

Resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kısaca Yerli Malı Haftası 1. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amacıyla ilan edilmiştir. Atatürk başkanlığında, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi toplanmış ve bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararı alınmıştır. Dönemin başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929 tarihinde TBMM’de u yönde bir konuşma gerçekleştirip ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularının alştını çizmiştir. 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaya başlamış, 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir.

Ara

Memur-Sen yönetimine okulumuza vermiş oldukları katkı ve değer nedeniyle teşekkürlerimizi sunarız.

Kas

Ülkemizde her yıl 24 Kasım’da kutlanmakta olan Öğretmenler Günü son derece önemli bir gündür. Öğretmenlerin eğitim ve öğretime olan büyük katkılarının dile getirildiği bu günde, bir çok etkinlikler düzenlenmekte, öğretmenlik mesleğinin kutsallığı dile getirilmektedir.

Kas

2017-2018 Eğitim Öğretim yılında okulumuzu ilçe ve ilde temsil edecek öğrencilerimizi seçtik. Demokrasiyi yaparak ve yaşayarak öğrettiğimiz bu seçimde Ortaokuldan SILA ÇETİN ,ilkokuldan ÜNZİLE NUR KARAÇAM okul temsilcimiz seçilmiştir. Kendilerine başarılar dileriz.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 79. yılındayız.

Kas

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94.yılı sebebiyle Simav ilçesi genelinde yapılan yapılan şiir yarışmasında okulumuz 5/A sınıfı öğrencisi YASEMİN AKBULUT  2.lik elde etmiştir ve Belediye başkanımız SÜLEYMAN ÖZKAN tarafından çeyrek altın ile ödüllendirilmiştir.Okulumuz adına bize bu mutluluğu yaşattığı için kendisine teşekkür eder başarılar dileriz.

Ekm

10/10/2017 Salı günü velilerimizin katılımıyla dönemin ilk toplantısını gerçeklerştirdik.Geçen seneki eğitim öğretim yılının değerlendirilmesi yapıldı.Bu seneki yapılması planlanan çalışmalar veliler ile paylaşıldı.Yeni öğretmenlerimiz ile velilerimiz tanıştıktan sonra bireysel olarak her velinin ders öğretmenleriyle öğrencisi hakkında bilgi alması sağlandı.

2017-2018 eğitim öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

May

15.05.2017 Tarihinde ilkokul öğrencilerimizle Simav Fen Lisesi´nin düzenlemiş olduğu 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı´na katıldık.İlkokul 3.sınıf öğretmenimiz Emine ÇETİN´in hazırlamış olduğu folklör grubu,tören başında sahneye çıkarak Bilim Fuarına renk kattı. Törenden sonra öğrencilerimiz Fen Lisesi öğrencilerinin sergiledikleri bilimsel çalışmaları yakından  görmek için sınıf öğretmenleri eşliğinde sergiyi dolaştılar.Öğrencilerimizn için farklı deneyim oldu. Mutlu bir şekilde sergiden ayrıldık.Misafirperverliklerinden dolayı Fen Lisesi müdürü Hamza KARA´ya teşekkür ederiz.

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı coşkuyla kutladık.Tüm öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşen tören renkli çalışmalara sahne oldu. Öğrencilerimizin sunduğu gösteriler velilerimizin ve diğer izleyicilerimizin beğenisini kazandı.M.Kemal Atatürk´ün çocuklara armağan ettiği bu bayramı bizlerde kutluyor geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza başarılar diliyoruz.

May

8.Sınıf öğrencilerimizle TEOG sınavından sonra Ortaöğretim Kurumlarını tanıma gezimize çıktık. Daha çok meslek lisesi ağırlıklı olan gezimizde öğrencilerimiz hem eğlendi hem de seneye gitmek istedikleri okulları daha iyi tanıma fırsatı buldular.Merak ettikleri soruları rehber öğretmenlerine soran öğrencilerimiz okullar hakkında daha çok bilgi sahibi oldu.Umarız her biri birbirinden değerli 11 öğrencimiz ideallerinde okullara giderek hedeflerine ulaşırlar.

Nis

13.04.2017´de  Simav Akdağ ilkokulu´nda gerçekleştirilen mangala turnuvasında ortaokullarda erkeklerde Şerif Ahmet SARI, kızlarda ise Havva YILDIRIM birincilik elde etmiştir.Düzenlediği turnuvadan dolayı Simav Akdağ İlkokulu müdürü Erkan ERDEN´e çok teşekkür ederiz.